A kisgazdák visszalépnek a Jobbik javára

A Kisgazdapárt jelöltjei a kormányváltás érdekében a Jobbik javára lépnek vissza, áll legfrissebb közleményükben.

“A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt a sikeres kormányváltás érdekében azt a döntést hozta, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára kéri visszalépni nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelöltjeit. Az FKgP tagjait, szimpatizánsait, szavazóit arra kéri fel, hogy mind listán, mind egyéniben a Jobbikra szavazzanak.”

Ez áll abban a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben, amelyet az FKgP elnöke, Balogh Károly, valamint alelnöke, Cseh Sándor jegyez.

A párt szerint

“A korrupt, a saját népét nyíltan megfenyegető, az önkényuralmat kiépíteni akaró Orbán kormányt minden áron el kell zavarnia a magyar nemzetnek,”

Ezért a Fidesz egykori kormánykoalíciós társaként “ezt az önfeláldozó lépést is hajlandóak megtenni”, cserébe annyit kérnek csak a Jobbiktól, hogy a választási programjukban ígért igazságszolgáltatási reformot, a magyar vidék felzárkóztatását, a gazdák kiemelt támogatását hajtsák végre.

A lépés nem meglepő, az ellenzéki együttműködésnek leginkább akkor van esélye, ha minden választókerületben a legesélyesebb javára lépnek vissza az ellenzéki jelöltek – ez pedig a felmérések szerint vidéken szinte mindenhol a Jobbik jelöltjeit jelenti.

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

2018-03-19T10:30:44+00:00