Fegyvert rántottak a Jobbik aktivistáira

Az agresszív kampány tegnap este szintet lépett: a pártjuk plakátjait szervezett rongálástól védő jobbikosokra rátámadtak, két ismeretlen pedig fegyvert is rántott rájuk.

Csütörtökön este több összetűzés is történt fideszes plakátrongálók és jobbikos aktivisták között. Többek között összeverték a párt egyik politikusát, Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselőt, aki a Hír TV-nek így nyilatkozott:

„Próbáltam őket megállítani, és ahogy hozzáértem az emberhez, toltam vissza, hogy ne jöjjön, azonnal ütött. A szemem alá kaptam egyet, a szemüvegemet belepréselte az arcomba, föltépte a bőrt, ömlött a vér. Következő ütés, szinte még észre sem vettem, mi történt, már kaptam a következő ütést a számra, kitört két fogam. Aztán földre kerültem, és még ott is ütöttek tovább.”

A Budaörsi úton pedig még fegyvert is rántottak az aktivistákra. Amikor a Jobbik két képviselőjelöltje, Stummer János és Bencsik János és néhány aktivista a fidesz plakátrongálóit megporóbálták megfékezni, az egyik jobbikos és hét fideszes között dulakodás tört ki. Pár másodperc után két ismeretlen személy egy szürke Mercedesszel a helyszínre érkezett, és a jobbikosokat fegyvert rántva állították a falhoz.
Állítólag ők civil ruhás rendőrök lehettek, a jobbikosok szerint azonban nem azonosították magukat, és a később intézkedő rendőrök sem tudták megmondani, hogy a rendőri állományhoz tartoztak-e. A Jobbik emberölési kísérlet miatt tett feljelentést.

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

2018-04-06T15:43:15+00:00