Kósa Lajos egy “titokzatos német hölgy” 4,3 milliárd eurós vagyonát kezelhette

Kósa Lajos egészen hihetetlen méretű vagyon felett őrködhetett az elmúlt években, derül ki egy a Magyar Nemzet által közölt okiratból. A miniszter nem tagad, de ködösít és egy zavaros történetben egy rejtélyes német hölgyet emleget.

A Magyar Nemzet által közölt okirat hitelessége egyelőre nem ismert. Az okirat, ha valódi, egy budapesti közjegyző, Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült, 2013. január 28-án írták alá. Eszerint Kósa Lajosa ismeretlen megbízója 4 353 000 000 eurót bízott. Az érintett közjegyzői irodát az Index fel is hívta, ők azonban azt mondták, köti őket a titoktartás, ezért nem mondhatnak semmit.

A megbízó kilétét nem hozta nyilvánosságra az MN, annyi derül csak ki, hogy magyar állampolgárról van szó.

(A kép forrása: Magyar Nemzet)

Az összeg forintban kifejezve több mint 1300 milliárd.

Csak hogy érzékeltessük: nagyjából ennyit költünk évente állami szinten az egészségügyre és hasonló nagyságrendű támogatást ítéltek meg a magyar Vidékfejlesztési Programnak is a 2014-2020 közötti időszakra.

Orbán minisztere az okirat szerint az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél nyitott számláról pénzt vehetett le, átutalásokat végezhetett és teljes körű számlaügyintézést bonyolíthatott le.

Idő közben Kósa Lajos reagált a vádakra.

Ha mondandóját röviden akarjuk összefoglalni, ezt idéznénk:

“Soha semmi nem valósult meg ebből, szerintem szélhámosság, ilyen van.”

Az ATV kérdésére elmondta, nem látta a Magyar Nemzet cikkét. Kijelentette, hogy

“Soha nem vettem semmilyen állampapírt, egyetlen fillért soha nem láttam, soha semmilyen bankszámlát nem kötöttem. Soha semmilyen pénzt nem fogadtam el, nem is adtam.”

A sztori viszont eléggé zavaros kezdett lenni, amikor Kósa elkezdett egy titokzatos német hölgyről beszélni, aki az ügyvédje, Kósa ismerőse segítségével kereste őt meg, “hogy egy óriási örökség birtokába jutott”, neki pedig Kósa állítólag tanácsot adott arra, hogy tegye ezt magyar állampapírba, valósítson meg Magyarország számára jó beruházásokat.

Ezzel annyi gond van, hogy a HVG utánanézett, Németországban kinek lehetett ekkora vagyona az adott időszakban (mivel az szerződés dátuma 2013-as, a leggazdagabb németek 2012-es toplistáját figyelték). Összesen 21 németnek volt nagyobb vagyona ennél az összegnél, a szerződés dátuma előtti időszakban azonban egyikük sem halt meg.

A Pesti Srácok azonnal tudni vélte, hogy egy “ismer szélhámosnő” hamisította az okiratokat. Közben a Magyar Nemzet további részleteket tett közzé, melyeken a közjegyzői aláírás és pecsét is szerepel. Az irat létezését egyébként Kósa sem tagadta, mert “nem olvasta a Magyar Nemzet cikkét”, kérdésre azt mondta, “biztosan van ilyen”, ő nem tudja.

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

2018-03-13T13:56:43+00:00