Utolsó botrányok a választás előtt: Orbán fogorvosa és izraeli titkosszolgák

Az OLAF a friss hírek szerint már az Orbán Viktor fogorvosaként ismert Bátorfi Bélát is említi legújabb, költségvetési csalás gyanújával a magyar ügyészségnek átadott jelentésében.

“Az uniós vizsgálók súlyos, szándékos szabálytalanságokat tártak fel egy személyi szálakon kapcsolódó, offshore elemekkel tarkított cégháló ténykedésében”, írja a 24.hu.

A csalásellenes hivatal egy offshore céghálózattal kapcsolta össze a fogorvosi turizmus fejlesztésével, amelyet a kormány is támogatott, és amelyben az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. is tevékenyen részt vett. E cég pedig Bátorfi Béla és Szűcs László közös érdekeltsége, utóbbit tanúként is meghallgatták az OLAF vizsgálói.

A magyar hatóságok elvileg nyomoznak az ügyben, legalábbis Polt Péter nemrég ezt állította egy az Európai Parlamentnek küldött válaszban.

Az ügyben több mint 700 milliónyi közpénzről lehet szó. Gyanús, hogy húsz, egymással összefüggő uniós projektben egymást átfedő tulajdonosi hátterű cégek például durván túlárazva vettek fogászati szkennereket, hogy a lehető legtöbb támogatáshoz jussanak.

Titkosszolgákkal mentek neki a kormány “ellenségeinek”

Közben kiderült az is,  hogy a civil szervezeteket, akiket az Orbán-rezsim ellenségként tart számon, egy többek között izraeli exkémekből álló céggel “dolgozhattak rá”. Ennek része lehetett az az akció is, amikor a Migration Aid képviselőit egy rejtélyes figura hívta el találkozóra – erről állítólag a magyar kémelhárítás is tudott.

Azt nem tudni, hogy a céget ki bízhatta meg, az viszont ismert, hogy kifejezetten célozták azokat a cégeket, akikkel korábban a kormánynak problémája akadt.

A Migration Aidet egy Alexandrov néven bemutatkozó férfi illegális tevékenységekre próbálta volna rávenni – erről azonban a szervezet felvételeket készített.

Rajtuk kívül több szervezetet is megkeresett a csoport kamucégre hivatkozva, többek között az Európai Szövetség a Szabadságjogokért (CLUE) vezetőjétől, Dénes Balázstól is találkozót kértek Amszterdamban. Az itteni beszélgetést is titokban rögzítették.

VÉégül a felvételek előbb az Orbán-kormánnyal jó kapcsolatot ápoló izraeli kormányhoz köthető Jerusalem Postnál, majd Bayer Zsoltnál kötöttek ki, s az egész szervesen beépült a Soros György ellen felhúzott kormányzati kommunikációba – ugyanakkor arra máig nem derült fény, ki lehetett a titokzatos csoport megbízója.

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

2018-04-06T15:30:45+00:00